Pengikut

Jumaat, 23 November 2018

Convocation Day!

Tahniah pada angah aku sekeluarga dan anakbuah aku kerana berjaya menghabiskan pengajian dia. Semoga lepas ini berjaya mendapat kerjaya yang baik dan menggunakan pengetahuan yang ada untuk berkhidmat kepada keluarga, bangsa dan agama aamin. Yang penting semua itu untuk diri kamu sendiri juga ingat tu.

Pangkalan Balak Melaka

Cuti sehari je, tak boleh nak plan apa-apa, so baliklah kampung saje nak hilangkan boring kejap.
Layannnnn...

Selasa, 28 Ogos 2018

Al Fatihah..rindu sangatlah 😭

06.11.51 - 06.12.2015
02.02.43 - 27.08.2018
Al-Fatihah untuk mak dan ayah

Isnin, 29 Januari 2018

Vanilla cake sandwich maker

      Selamat pagi dunia..  alhamdulillah rezeki Sarapan pagi ni kek vanila yang kita masak menggunakan sandwich maker. Ni lebih supper malam tadi. Korang Sarapan apa pagi ni??

Jumaat, 5 Januari 2018

Assalammualaikum

Semoga dipermudahkan segala urusan pagi ini aamin

Ahad, 31 Disember 2017

Swafoto

Diambang tirai 2017 ni, tetiba rasa nak swafoto lak..

Khamis, 14 Disember 2017

Sambal Udang Anak Petai

      Selamat tengah hari! jemput makan semua! hari ni masak simple je, sebab nak cepat2 siap pergi kerja kejap lagi. Anak-anak ada kat rumah cuti sekolah ni, kenalah masakkan?! Jimat sikit, kalau tak ke kedai je la kita ye tak.

Sambal udang petai aku



Resipi Sambal Udang Petai Aku, sama gak macam korang punya.

Bahan2
- udang ikutlah banyak mana korang nak masak
- petai sesedap rasa hihi
- bawang merah blander dengan sedikit belacan
- cili kering yang dah di blander
- air asam jawa
- garam, gula dan perasa secukupnya

Cara2
- tumis bawang hingga naik bau
- masuk cili yang telah dikisar tadi kacau rata. masak sehingga cili garing ( kalau korang dah bersin2 tu dah cukup dah tu)
- masuk air asam jawa kacau rata
- nampak macam dah nak mendidih tu masuk udang, petai dan perasa
- tengok sambal dah mendidih, udang tu macam dah masak,  dah la tu boleh tutup api...siap!




try ye..

Jumpa lagi