Pengikut

Isnin, 24 Ogos 2009

Selamat berpuasa..

Selamat berpuasa!!! ni nk citer la...thn ni anak aku yg ke3 (tina) 6 thn start puasa...kesian di..da la kurus...cam x sampai hati lak nk suruh puasa..abis tu cam ne..akak2 dia start puasa pun dlm 5-6 thn..jd dia pun kena la try...1st day nk sahur kt org nk la msak yg dia suka konon, niat mmg da pasang utk sebln... alih2 kt org x terjaga...hampeh.. da la mlm tu dia x makan nasi. igat nk bg puasa 1/2 ari...tp tgk dia ok je...biar je la.. tp da ptg2 tu, trus jd org pendiam...x bercakap lgsung..bg bahasa isyarat je..igat nk buka kat umah je..maklum la...aku nk menjahit utk raya ni... kesian tgk dia..last2 aku pi umah mak aku le berbuka...punya la taat dia makan sampai habis..lepas berbuka..trus jd hyperactive!! tergelak ktorg, trus atuk dia bg duit beli bunga api...suko la dia main sambil nyanyi lg lagu raya..ha..ha.. harap dia berjaya puasa sampai sebln ni...aminnn.

1 ulasan:

zaairul haq berkata...

bagu sekali blognya...sukses selalu y