Pengikut

Selasa, 12 Januari 2016

Rich Strawberry Pudding with Strawberry Swis Roll Cake

Assalammualaikum semua..selamat tengah hari.. Fuhh! Cer tengok kat luar tu! Panas giler ler! Nak keluar beli makan tengah hari pun malas rasanya..Kang terbakor lak kulit teman yang semamgnya tak berapa nak putih ni. Nasip baik malam tadi dah buat Pudding strawberry ni..sebabbmemang dah agaknya hari ni cuaca mesti giler lagi.. 
Pudding Strawberry yang aku tambah Swiss Roll Cake ni..lepas tu sejukkan dalam peti ais kat office ni..menjelang aku nak makan tengah hari ni..gerenti dah sejuk. Fuhh! enak bagat ni bila masuk dalam tekak...Tak caya?! Cer korang try lak! Aku nak bagi korang rasa..tak dapek tu der..sure abis ni Kang bila aku open table jap lagi..ha..ha.

Rich Strawberry Pudding with Strawberry Swiss Roll aku..




Rich strawberry Pudding 

1 cawan gula ( boleh la nk kurangkan sikit)
1/2 cawan susu tepung ( aku X letak pun)
1/2 sudu teh garam
4 1/4 cawan air ( aku tukar susu segar)
4 sudu besar tepung jagung
 1/2 sudu teh esen vanilla
3 sudu besar butter 
1 paket serbuk agar2 (10-11gm)

Cara-cara

1. Campurkan semua bahan kecuali butter dan kacau selalu hingga mendidih.
2. Masukkan butter, kacau hingga pekat.
3. Angkat dan masukkan kedalam loyang atau acuan yg disukai.
*kalau nak senang keluarkan Pudding bila dah beku, basahkan dulu acuan sebelum memasukkan puding insyaAllah senang nak keluarkan.

Tada!!!

 Swiss Roll Cake ni aku saje letak..so susun la Camne pun..Pastu Tuang Pudding yang dah masak tadi. Sejukkan..


Jumpa Lagi!!!


5 ulasan:

Murni Alysa berkata...

terliur pulak..menarik dan semestinya sedap..

azlia berkata...

He..he.

azlia berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Norafija Daud berkata...

sedapnya,boleh try ni.

Etuza Etuza berkata...

Asalam follow fist ..hebat blog ini..terbaik resipi ya..follow blog Etuza ya