Pengikut

Rabu, 26 Ogos 2015

Rich Oreo Chocolate Brownies

      Selamat petang..hari ini aku nak update Brownies Oreo yang aku buat hari tu. Sedapnyaaaa...dah lama aku tak buat Brownies Oreo ni. Hari tu aku teringin sangat so..mulalah operasi membuat Brownies Oreo tu. Dulu aku pernah buat kan, banyak kali dah tu! tak percaya? cer korang tengok salah satu Brownies Oreo yang aku pernah update, klik kat link sini ye he..he. Ok..layan Album aku ni ye. Resepi omputeh ye..korang translate sendiri je la ye..

Rich Oreo Chocolate Brownies



RESIPI RICH OREO CHOC BROWNIES 
(Makes 8" sq)
 INGREDIENTS:
 225g/8oz Butter
 240g Cooking Chocolate
 3 Large Eggs 1 tsp Coffee Powder
 1 tsp Essence Vanilla 
250g Castor Sugar
 60g Flour* 40g Cocoa Powder* 
1/2 tbsp BP* 
1 tsp Salt* (* mixed together) 
1 1/2 packs Oreos Cookies - break & mix with 15g Flour (1 pack = 137g but no need to be so accurate)

 METHOD:
 1. Melt chocolate & add butter. Stir until smooth.
 2. Whisk eggs, coffee, EV & sugar until smooth. Add in chocolate mixture & stir well. Fold in flour mixture until well mixed. Finally fold in Oreos. 
3. Bake 170C for 45 min. 



Ni yang dah siap untuk dibakar

Tada!! memang rich woo..



Ok..jumpa lagi..


6 ulasan:

farhainiah berkata...

waaaaaaaaa...sedapnyaaa...
Kita follow awak dah.. :)
Jom kongsi tips .. :)

Norazlina Idris berkata...

waaahhhh sedap nyer.....nak cuba lah...

kena follow awak ni.

nway, feel free to visit and follow superbchombi.blogspot.com
instagram norazlinaidris

salam perkenalan

fifie feyca berkata...

sedapnya!

beat berkata...

brownies mcm kek ka?

Rustadi berkata...

wouuu sangat lezak

Catherine Ginting berkata...

Mcm sedap je.. nak try ni.. dah follow awak..