Pengikut

Khamis, 10 April 2014

Captain America VS Zombi Kilang Biskut..

       Assalammualaikum... Sebenarnya tak de vs..vs der.. Cuti Sekolah bulan Mac yang lepas punya cerita la ni..cerita pun dah lama habis kat panggung..he..he. Anak2 la..berebut nak tengok Wayang.. Seorang nak tengok Captain America...seorang lagi nak tengok Zombi Kilang Biskut..penyudahnya aku bawa tengok dua2 sekali..senyap pun! Anak2 punya pasal..yang mak ni sedaya upaya la memenuhi kehendak anak2 tu..walau pun tengok cerita yang tak memenuhi citarasa maknya..esok bila maknya dah tak berupaya lagi camne la agaknya anak2 ni melayan maknya..ye tak?! 
     Mula2 tengok Zombi Kilang biskut..aduh! tak menggeletek hati aku langsung..tau dah cerita tu mengarut..tapi ni skrip pun tah la! Scene2 yang tak perlu pun banyak..macam saje je nak panjangkan cerita je.. Zombi Kampung Pisang dulu tu mengarut2 pun best gak..boleh gak tengok berkali-kali..ini..macam hampeh rasanya.. Hati aku tercuit untuk gelak hanya masa scene hantu tu je..yang rupanya tersalah kampung dah! kah!kah!kah! Tapi tak pe la..sebab dah tengok yang pertama kena la tengok yang kedua..last2 ada sambungan yang ketiga lak...hrmmm..kena tengok lagi!
      Nasip baik la lepas tengok Zombi tu tengok Filem Captain America lak, walaupun auta..yang penting kita terhibur.. Aku memang suka cerita2 yang macam ni..sebab masa kecil2 dulu berangan nak jadi Wonder Woman! nak selamatkan dunia la katakan..he..he..layan Album aku ni ye.


 Depan GSC IOI Puchong..
 

 

 
 

Abby masih lagi takut dengan org yg pakai kostum cam ni!!! 
hujung jari je dia pegang! adoyyai..

Bdk lelaki la katakan..relaks je!


 Scene dalam Filem Captain America
 

Ansem lak Buck kali ni..sbb rambut dia panjang kot! ha..ha..

Watak baru dalam Filem ni..

Watak2 penting dalam Filem ni..

    Poster Filem Zombi Kilang Biskut

 Dia ni mesti ada dalam cerita Zombi2 ni..

Watak Hantu betul2 mmg ada dalam cerita ni..
kali ni.. ni la Hantu yang salah Kampung tu!

 Watak Sofi Jikan dah tentulah jadi jahat kan!!

 Scene ni kena ada ke?!!

Terbaekkk..

 Bye-bye..




1 ulasan:

Awanama berkata...

kenapa mamat khalid letak scene nyanyi kat dlm filem...nmpak xperlukan.. tp mamat khalid nk ketengahkan budaya org org kmpung di perak satu masa dulu.. mmg ramai pemuda kmpung dulu2 duk melepk dsimpang jalan menyanyi mengusik org lalu lalang... apapun.. cerita ni sapa yg kaji budaya org perak.. mereka akan faham jalan cerita dia dan apa yg diketengahkan.. omputeh xde jatidiri bangsa yg benar... so merapu pun kita leh layan..